Klankschaalmassage

Home Massages

Klankschaalmassage

Klankschaalmassage

Een klankschaalmassage is een “helende” massage die diepe ontspanning biedt aan het lichaam. Klankschalen werken van nature harmoniserend en zuiverend, de klank en trillingen van de klankschalen werken diep in op uw lichaam en kunnen zo de lichaamseigen trilling en frequentie herstellen, waardoor lichamelijke en geestelijke klachten verholpen kunnen worden.

Hoe werkt het?
Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water en geleid zo de trillingen prachtig door heel het lichaam heen, hierdoor ontstaat een innerlijke massage die zorgt voor algehele diepe ontspanning en verlichting bij stress. Ook komen er vaak emoties los of worden herinneringen opgeroepen. Door de klanktrillingen worden alle lichaamscellen op een fijne en subtiele manier ontdaan van eventuele blokkades en worden afvalstoffen losgemaakt. Klankschalen werken van nature harmoniserend en zuiverend. Door een behandeling met klankschalen krijgen we weer contact met ons lichaam en voel je je nadien als herboren en vol nieuwe energie! De trillingen werken lang, soms wel enige dagen, door in ons lichaam, en stellen ons in staat om beter in balans te komen en het zelf genezend vermogen van het lichaam te versterken.

Wat kunt u van een klankmassage verwachten? Een klankschaalmassage nodigt het lichaam onder andere uit tot:

  • Diepgaande ontspanning
  • Rust en balans tussen lichaam en geest
  • Meer energie
  • Verbeterde nachtrust
  • Loslaten van blokkades en spanningen
  • Verbeterde concentratie

Het is een prima manier om te ontspannen en kan op zichzelf staan, maar als er blokkades in het lichaam of in het gevoelsleven worden ervaren kunnen meerdere massages gewenst zijn om daar aan te werken. Een klankschaalmassage kan ook een goede therapeutische ondersteuning zijn naast andere behandelingen. Omringd door klank kun je loslaten wat je bezighield. Je krijgt weer nieuwe energie. Zelfs wanneer je wat sceptisch bent zul je ervaren dat de schalen iets bij je teweeg brengen. Sommige mensen voelen de trillingen oppervlakkig, anderen voelen ze meteen ver door het lichaam gaan. Naarmate je meer ontspant, of meerdere massages ondergaan hebt, zult je merken dat je een diepe ontspanning kunt bereiken en ook meer bewust wordt.

Voor wie is de klankschaalmassage?
Klankschaalmassages zijn geschikt voor iedereen die toe is aan diepe ontspanning en nieuwe energie.

Voor wie (mogelijk) NIET?
Hoewel het gebruik van klankschalen over het algemeen niet schadelijk kan zijn, is het in sommige gevallen toch af te raden een klankschaalsessie te ondergaan. Dit is het geval bij trombose, een pacemaker, epilepsie, psychoses, hoge bloeddruk , spataders en bij zwangerschap.De trillingen die door de klankschalen worden veroorzaakt zijn intens. Metaal verwerkt in een pacemaker of ICD, kan gaan meetrillen en schade veroorzaken. Mocht u ondanks onze waarschuwingen toch een klankschaalmassage willen boeken of meedoen aan een klankbad, is dit geheel op eigen risico!

Hoe verloopt een klankbehandeling?
Je hoeft voor een klankschaalmassage alleen je schoenen uit te doen en eventueel een riem of sieraden af te doen die teveel met de klankschalen kunnen resoneren. Gemakkelijk zittende kleding wordt aangeraden. Als er behoefte aan is krijg je een deken of doek over je heen wat aanvoelt als een beschermende pakking. De behandeling vindt zowel plaats aan de rug- als voorzijde. De klankschalen worden op of naast je lichaam gezet en rustig aangeslagen met een vilten klopper. Je ligt ontspannen met je ogen dicht. Je voelt de trilling van de klankschaal door je hele lichaam gaan. Je hoeft niets anders te doen dan de heerlijke klanken en trillingen te ondergaan. De klankschaalmassage is specifiek op jou afgestemd.

Wil je zelf ervaren wat klanken en trillingen met jouw lichaam en geest doen maak dan een afspraak. Na de klankschaalmassage kunnen de klanken nog geruime tijd doorwerken. Het is aan te bevelen tenminste een uur voor de behandeling niets meer te eten en na de behandeling veel water te drinken.