Hotstonemassage

Home Massages

Hotstonemassage

Hotstonemassage

Hotstonemassage is precies wat de naam zegt: masseren met warme stenen.
Een eeuwenoud ritueel als basis voor ontspannen en onthaasten in deze moderne en drukke tijd. De hotstonemassage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen.

Dit zijn vulkanische stenen die onder invloed van water en zand door de jaren heen glad gepolijst zijn. De stenen zijn rijk aan magnesium waardoor ze goed de warmte op kunnen slaan, vasthouden en geleidelijk weer af kunnen geven. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 15 centimeter.

Wat kun je van een hotstonemassage verwachten?

De stenen worden in een daarvoor geschikte pan opgewarmd tot een temperatuur tussen de 45 en 50 graden Celsius. Door de warmte van de stenen werkt een hotstonemassage vaak dieper door dan een gewone massage. Door het kneden, wrijven en drukken op het lichaam wordt warmte geproduceerd en wordt de bloedsomloop verbeterd. Het lymfestelsel en de orgaanfuncties gestimuleerd. Via de tastzintuigen werkt de massage in op het zenuwstelsel en bevordert de circulatie en productie van het hormonale stelsel. De prikkelingen op het centrale zenuwstelsel werken diep ontspannend en pijnstillend.

Wanneer is hotstonemassage geschikt?

  • Spier en/of zenuwpijn
  • Stress
  • Behoefte aan totale ontspanning
  • Fybromyalgie
  • Gewrichtsproblemen, zoals reuma en artrose

Ontspannende Massages

Je kunt bij Ontspannende Massages uit een ruim aanbod van massages kiezen. Wij bieden diverse ontspanningsmassages aan maar ook sportmassage. Of je komt om heerlijk te ontspannen, je lijf lekker te laten verwennen of je komt ter voorbereiding van een training of wedstrijd. Het kan allemaal, ook voor (na) behandeling van blessures kun je bij ons terecht.

BEKIJK ALLE MASSAGES