Klankbad

Klankbad - Klankschalensessie

Een klankbad ontspant. Door middel van natuurklanken, voortgebracht door oer instrumenten, er wordt een sfeer gecreëerd die erg meditatief is. Een klankbad heeft als intentie mensen terug te brengen naar een natuurlijke staat van ontspanning. Een klankbad kan diepe ontspanning geven, waardoor we vermoeidheid, stress en indrukken kunnen verwerken. Daardoor kan er na het klankbad weer een gevoel van ruimte ontstaan, ruimte voor leven.

De klanken die klankschalen en gong maken bestaan uit grondtonen en daarnaast uit vele boventonen die een harmonisch geheel vormen. Ze zorgen er voor dat lichaam en geest weer een harmonisch geheel vormen.

Tijdens een klankbad word je ondergedompeld in de klanken van klankschalen, Ocean drum, Rainstick, Koshi, Tingsha’s en Gong. Elk instrument geeft een andere klank en dus heeft het een andere uitwerking op ons lichaam en geest. Klank is niet alleen waarneembaar met je gehoor maar met het gehele lichaam.

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Water transporteert trillingen en vibraties vier maal sneller dan lucht. Daardoor hebben de verschillende klanken direct toegang tot ons gestel. Dit ervaren we dan ook in alle niveaus.

Is er een disbalans in ons lichaam of de energie stroomt niet lekker door, de klanken zorgen voor een goede ondersteuning om het lichaam weer in harmonie te brengen en te ontspannen. Tijdens een klankbad hoef je niets te doen dan alleen maar liggen op een mat en je aandacht te richten op de harmonieuze klanken, deze te horen en te voelen.

Een klankbad kun je voor jezelf boeken maar kan ook voor meerdere personen tegelijkertijd bij ons geboekt worden. Dit kan dan gegeven worden bij ons in de praktijk of op locatie in overleg. Ook geven wij regelmatig klankbaden bij onder ander yoga centra en sport- en gezondheidscentra. Bij een klankbad worden er geen schalen op het lichaam geplaatst, is dit wel gewenst is een klankschaalmassage beter geschikt.

Agenda klankschaal sessie

Locatie: n.v.t.

GENIET VAN EEN KLANKBAD

Reserveer nu een plek

    document.getElementById( "ak_js_1" ).setAttribute( "value", ( new Date() ).getTime() );